Wat ik leerde na één maand online daten

een maand online daten

Tijd om artikel te lezen: 2 minuten

op 1 januari was ik zover. klaar om terug te daten. Na een relatiebreuk die opkwam door een korte relatie van 8 maand was ik er klaar voor. Meer nog.. Ik wou gaan daten via het internet.

Als experiment schreef ik mezelf in op verschillende dating apps en websites. Ik koos ervoor om mij in te schrijven op Twoo, Parship, Badoo, Smartbeat en Happn.

Nu, een maand later maak ik de balans op van men successen en ook de negatieve ervaringen, en deze wil ik graag met jullie delen. Eerst en vooral er is een hele waaier van concepten waaruit je kan kiezen, sommige gebruik ik betalend, andere registreerde ik mij als gratis gebruiker.

Na een profiel aan te maken ging ik direct van start, ik keek welke mogelijkheden er waren, en begon te filteren op vrouwen die mijn voorkeur genoten. Ik begon met de vleeskeuring.

Naargelang de tijd vorderde en ik 100den profielen had bekeken voelde ik mij serieus lastig. Ik sloot alles af, en stoorde mij serieus aan het feit dat ik, door het gebruiken van apps zoals Twoo enkel naar het uiterlijk aan het kijken was. Ik voelde mij niet goed bij de situatie en vond het kortzichtig van mezelf. Maar laten we toegeven…alles begint bij de klik, dé klik begint op het internet bij de eerste indruk, net zoals in het echt. Dus het enige dat je hebt als uitgangspunt in de virtuele wereld zijn foto´s.

Ondanks dat ik er mij niet 100% goe bij voelde, startte ik de applicaties terug op, en begon te klikken op het profiel van een persoon, en las alles wat er in stond. de manier waarop ze schreven, wat ze schreven, of er plaats was voor humor etc.

Deze kant van het verhaal voelde al veel menselijker en eerlijker, en ik voelde mij er beter bij. De vleeskeuring was veranderd in het objectief kijken naar de persoon, en diens interesses. Dus hierbij mijn advies:

Toon interesse, en laat je oordelen los wanneer je gaat online daten.

Mijn tip voor jullie: Staar je niet blind op het uiterlijk, en probeer in de mens te kijken achter de profielfoto

Veel succes in het zoeken naar jullie soulmate

Tags

top