Beginnersfouten bij daten 

Tijd om artikel te lezen: 2 minuten

Er zijn boeken van volgeschreven met tips, hoe je vrouwen of mannen moet benaderen, of moet verleiden. Maar toch liep het bij mij mis in de praktijk. In deze blogpost deel ik met jullie mijn blunders uit het verleden, en help ik jullie te vermijden dat jullie ook deze blunders maken.

Zorg dat je zijn, of haar naam weet

Allright, het is zover je komt de partner online tegen met wie je graag een avondje op stap wil? Super! In het artikel over succesvolle tips voor internet dating sprak ik al over wat er kan fout gaan wanneer je de gegevens van je contactpersoon niet zeker weet. Wees dus zeker dat je deze cruciale fout al niet maakt.

Leg een datum en tijdstip vast

Zijn jullie allebei zeker van jullie afspraak? Goed zo! Prik een datum vast in jullie agenda, maar let op: een datum voor een date, betekent niet een uurtje tussen verschillende activiteiten door, of net na een drukke werkdag. Zorg ervoor dat je jezelf mentaal kan voorbereiden op jullie date. Je eerste indruk is cruciaal, en wanneer je gespannen of verstrooid bent doordat je eigenlijk te moe bent, stel je de afspraak beter uit. Ik kan uit ervaring spreken dat het niet loont als je na een drukke werkweek toch persé op date wil. Je hebt hem, of haar dan misschien wel gezien, maar de indruk die je nalaat is alles behalve positief. Zorg dat je tijd hebt om te douchen, en een gepaste outfit te kiezen. Niet te stijf, maar ook niet te slordig. Iets waarin je jezelf lekker in je vel voelt.

Ga niet te snel

Begin niet onmiddellijk met aanrakingen, en wacht de signalen van je date af. Als deze er niet zijn, kan dit ofwel betekenen dat je gezelschap een afwachtende houding aan neemt, verlegen is, of dat er geen klik is. Praat over alle onderwerpen, en niet enkel over jouw hobbies zodat zij, of hij weten wat ze aan jou hebben als partner en waar je interesses liggen. Praat niet alleen, maar luister ook naar het verhaal van de andere. Niet alleen bij dating, maar zeker bij een relatie is dit cruciaal. Wen er dus maar aan dat je niet de enige bent die iets wil vertellen.

Zit de klik goed, en heb je het gevoel dat je tot lichamelijk contact kan overgaan? Doe dit dan met gevoel en ga zeker niet te snel… Onlangs kwam ik een goed artikel tegen over hoe je van een ontmoeting overgaat tot zoenen bij een vrouw en voor de vrouwen geef ik hier 5 tips om een échte man te versieren.

Zoals beloofd geef ik hier nog enkele dingen mee waar ik de mist in ging:

  • Zorg dat je seksueel opgewonden bent, maar niet zo erg dat je van haar kan afblijven
  • Wanneer je iets gaat eten, kies dan iets waarmee je niet gemakkelijk morst of onhandig overkomt
  • Praat niet over je exen
  • Probeer je dialect achterwege te laten, en zorg ervoor dat je duidelijk verstaanbaar bent
  • Zorg dat je niet te laat komt
  • Zorg dat je goed de weg op zoekt naar de plaats waar jullie afspreken, of naartoe gaan
  • Zorg dat je niet teveel drinkt, want dan vervagen de grenzen. Blijf steeds een gentlemen

Tags

top