Tips om van je reis als single een succes maken

reizen als single met familie

Tijd om artikel te lezen: 2 minuten
Je kent het wel, … overal om je heen hoor je mensen praten dat ze alweer een leuke reis aan het plannen zijn. Samen weg met hun partner én de kinderen. Prachtig vooruitzicht denken zij. Wat een ellende denk jij…alleen op reis gaan is niks voor mij, ik wil reizen als single, en liefst van al wil ik mijn kinderen erbij!

 

Klinkt deze situatie jou bekend in de oren? Misschien word het dan eens tijd om verder te kijken dan deze negatieve gedachte. Er bestaan namelijk verschillende reisorganisaties in België die reizen als single aangenamer maken.

Vind de ideale reis die bij jou past

Tegenwoordig zijn er verschillende organisaties in België die reizen aanbieden voor alleenstaande. Zo kan je met Tomeeto tijdens een groepsweekend  voor singles in de Condroz een “hide and seek” spel spelen, of bezoek de website van Smartgblobes en ga 8 dagen all-in naar Egypte.

 

Wil je liever reizen met je kinderen, en toch momenten hebben waar je op een leuke manier nieuwe mensen kan ontmoeten? Waarom huur je geen vakantiehuis in center parcs. Fun gegarandeerd!

De voorbereiding

Als alleenstaande heb je soms de neiging om een beetje slordig met je planning om te springen, of alles op de lange baan te schuiven. Nog snel iets afwerken voor je baas, en ondertussen is de winkel dicht. Waar heb ik mijn reiskoffer ook al weer opgeborgen? Juist! Al deze zaken maken de voorbereiding een pak zwaarder.

Gelukkig bestaan voor vele problemen een oplossing. Zo kan je online een nieuwe reiskoffer kopen, en een lijstje maken met dingen die je zeker niet mag vergeten in je reiskoffer.

Een tip: vergeet zeker geen condooms te kopen voor je op reis vertrekt

Neem een goede verzekering

Zin om te gaan skiën tijdens de kerstvakantie met de kinderen? Of verkies je een avontuurlijk weekend zonder kinderen in de Ardennen met andere singles? Wat je ook als bestemming of formule kiest. Een goede verzekering kiezen is heel belangrijk.  Het begint bij de hospitalisatieverzekering die van pas komt wanneer iemand tijdens het skiën met je kinderen, of wanneer je zelf met je hoofd in de wolken je trappers verliest tijdens een sprintje bij het mountainbiken in de Ardennen.

Conclusie

Zoals je kan zien zijn er keuzes te over om te reizen als single. Geen uitvluchten dus om te blijven kniezen in je luie zetel. Ga genieten, en beleef een mooie tijd waarin je nieuwe mensen ontmoet, en misschien wel je nieuwe partner ontmoet?

Alvast veel reisplezier!

Tags

top