Enkele tips voor een succesvolle internet dating ervaring

Topdating geeft je enkele gratis online dating tips

Tijd om artikel te lezen: 3 minuten

Of je nu aan online dating doet, of een annonce in de lokale krant schrijft,… als single in België zijn er tal van mogelijkheden om nieuwe contacten te leggen. Dus trek die stoute schoenen aan en ga aan de slag!

Wij van Topdating helpen jou alvast met enkele tips voor een succesvolle online dating ervaring:

 1. Denk na over welke website je verkiest

  Er zijn verschillende mogelijkheden zoals Elite dating, Parship , en Relatieplanet. Voor elke doelgroep is er wel een geschikte dating website

 2. Bepaal hoe je jezelf gaat voorstellen

  Ondanks het feit dat ik nieuw ben in het online daten, net zoals jij heb ik hier toch al enkele zaken uit geleerd. Persoonlijk vergelijk ik dating en online daten met het doen van een soliciatie. Dus als je op date gaat, of online begint met praten na een match let dan op volgende zaken:

  • Let op je taalgebruik, en spreek geen dialect
  • Hou het netjes, en begin niet onmiddelijk met cybersex, dit is misschien allemaal leuk in jouw fantasiewereld, maar wordt maar zeer zelden geapprecieerd door je chatpartner.
  • Zorg ervoor dat je de interesse wekt van je contactpersoon aan de andere kant
  • Vergis je niet van naam wanneer je met meerdere personen chat. Geloof me vrij… Deze lijkt misschien eenvoudig, maar dit gebeurd vaak. De reden is simpel: Bij internet dating heb je vaak de neiging met meerdere mensen te praten, waardoor er al snel verwarring onstaat. Pas hier mee op! Dit kan leiden tot een afwijzing, of teleurstelling!
  • Toon wie je bent, en waarvoor je staat
  • Neem je tijd, en probeer niet in 2 minuten alles te vertellen wat je kwijt wil. Bij het daten via internet is het erg belangrijk dat je de persoon zijn, of haar vertrouwen kan winnen. Mits jouw contactpersoon enkel over je kan oordelen aan de hand van datgene dat je toont, of vertelt kan dit als overweldigend aanvaard worden wanneer je overhaast te werk gaat.
 3. Blijf jezelf

  De gouden raad die ik jullie wil meegeven, klinkt zéér cliché maar werkt wel enorm goed. Wees jezelf, toon wie je bent, en sta open voor nieuwe dingen. Wees altijd eerlijk en oprecht, en toon interesse in je gesprekspartner. Ondanks het feit dat je geen lichaamstaal kunt tonen, of aanvoelen bij internet dating is dit toch zeer belangrijk. De klik ontstaat mede hierdoor. Van 90% van de mensen waarmee ik in het verleden gedate, gechat of gesproken heb over dating kreeg ik de reactie dat ze mij interessant of leuk vonden, omdat ik “niet was zoals de andere waarmee ze praate”.

 4. Voorzie altijd een plan B

  Eén van de voornaamste nadelen bij online dating is dat er “een draad” zit tussen de twee contactpersonen. Het zou niet de eerste keer zijn dat een internetverbinding uitvalt, wanneer je juist een super leuk gesprek hebt… Geloof me ik spreek uit ervaring! Er is niets lastiger dan je laptop die het plots begeeft, of je WIFI verbinding die zijn bereik verliest!

  Omdat je beter kan voorkomen, dan genezen zal ik jullie hieronder vertellen hoe je deze akelige situatie kan vermijden

  • Vraag bijvoorbeeld zijn/haar volledige naam, of eventueel Skype/Facebook gegevens. Zo ben je zeker dat je die ene persoon waarmee het klikt niet kwijt geraakt.
  • Zorg ervoor dat deze persoon in het oog springt binnen je contactpersonen. Bij apps zoals Twoo (link) kan je bijvoorbeeld de persoon als favoriet toevoegen, bij Tinder kan je dit doen door een ‘superlike’ uit te delen.
  • Wanneer er echt een goede vertrouwensband opgebouwd is, kan je het zelfs wagen om een GSM nummer te vragen. Het zal je misschien verbazen, maar ik kan niet op twee handen tellen hoe vaak dit mij al gelukt is. Leuk voordeel hiervan is, dat je dan een tof SMSje kan sturen om de persoon te bedanken voor het leuke gesprek.

Conclusie

Hierboven heb ik alvast enkele tips gegeven waarmee jullie aan de slag kunnen. Wij van Topdating zijn er om jullie op weg te helpen, te adviseren en jullie te informeren. Dus zet die vooroordelen over online dating aan de kant en waag je kans!

Tags

top